SkySaver F.A.Q. of veel gestelde vragen:

 

Wat voor soort training is vereist om het SkySaver apparaat te kunnen gebruiken? 
SkySaver is eenvoudig te gebruiken en vereist geen voorafgaande training. Om ervoor te zorgen dat u bekend bent met alle aspecten van het apparaat, wordt elke SkySaver geleverd met een uitgebreide handleiding, zodat u volledig voorbereid bent op een noodsituatie.

Is de SkySaver geschikt voor kinderen?
Ja, iedereen met een minimumgewicht van 30kg kan het SkySaver apparaat gebruiken. Voor onder de 30kg, bijv. kinderen van 8 jaar en jonger, zal begin 2018 een kinderharnas worden geintroduceerd binnen de Family Line productlijn. Deze harnas is vastklikbaar aan de hoofdunit van de moeder of de vader. Het is aanbevolen de SkySaver rugzak buiten het bereik van kinderen te bewaren, zodat zij niet in de verleiding komen ermee te spelen. 

Hoe vaak kan het SkySaver apparaat gebruikt worden?
Het apparaat is ontworpen voor eenmalig gebruik en dient uitsluitend in noodsituaties gebruikt te worden. Neem contact op met MediBrand indien het apparaat gebruikt is.

Waarom is de SkySaver rugzak verzegeld en ook de karabijhaak?
Zo kunnen we zien of het SkySaver noodafdaalsytemen is gebruikt, of dat de tas is opengemaakt. Als dit eerste het geval is, dan maakt u bij gebruik mogelijk een te grote vrije val waardoor het apparaat een te zware kracht moet afremmen, met mogelijk alle gevolgen van dien. Zoals u ook in onze voorwaarden kunt lezen, is een absoluut maximum van 1,2m. kabellengte aan te houden, tenzij MediBrand, of haar installateur anders adviseert of zekert voor in uw situatie. Het kan zijn dat de weg naar buiten langer dan 1,2m. is vanaf het ankerpunt, maar dan zijn we zeker dat bij gebruik de kabel strak gespannen zal staan en een (te lange) vrije val wordt vermeden. De verzegeling van de ritssluiting geeft u zekerheid dat niemand het mechanisme (ookwel Controlled Descent Device, of kortweg: CDD) heeft gemanipuleerd en dat uw SkySaver nog goed zal werken.

Welke garantie zit er op het SkySaver apparaat?
Het SkySaver apparaat heeft een beperkte fabrieksgarantie van 7 jaar waarmee alle gebreken die gerelateerd zijn aan het productieproces gedekt zijn, met uitsluiting van eventuele gebreken door slijtage of manipulatie van het verzegelde product. Wenst u deze termijn te verlengen per stappen van 7 jaar, neemt u dan contact met ons op.

 

Kan de kabel breken als ik afdaal?
De kabel is volgens verschillende normen getest en kan een (veel) zwaardere last aan dan 120kg, omdat er behoorlijke reserves zijn ingebouwd. Op uw verzoek kunnen we u meer details hier over verstrekken, wat eigelijk alleen zin heeft als u zwaarder bent dan 120kg, of als u de reddingstas uit de Family Line overweegt en u met het totale gewicht (u en uw kind aangehaakt) boven deze grens uitkomt. Officieel mogen wij boven de 120kg geen garanties geven, want dit valt buiten de norm volgens welke de SkySaver rugzak getest is. De kans dat de kabel breekt bij een max. totaalgewicht van 120kg. is dus nihil. Het unieke bij het SkySaver mechanisme is dat de kabel niet langs een rand kapot kan schuren tijdens het gebruik, omdat de kabel statisch is. Het werkingsprincipe van SkySaver houdt namelijk in dat alleen de kabel van het haspel in uw reddingstas rolt waardoor er steeds meer kabel wordt vrijgegeven. Ook hierdoor zal de kabel tijdens het afdalen niet breken. Ten slotte bestaat de kabel uit gegalvaniseerd staal wat veel minder gauw kan worden aangetast door een brand dan touw.
 

Als u zelf nog andere vragen heeft, dan verwijzen we u naar de contactpagina of de pagina voor productpresentaties. Mocht uw vraag vaker voorkomen, dan voegen we deze hierboven toe met een antwoord.

 

De voordelen van SkySaver

  • Geeft u zekerheid en gemoedsrust;
  • Kan uw leven redden in geval van nood;
  • Makkelijk te gebruiken, zonder training;
  • Het enige noodafdaalsysteem op de markt voor iedereen;
  • Ook na uw verhuizing bruikbaar voor de nieuwe bewoners;
  • Werkt altijd (geen elektriciteit nodig);
  • Vergroot uw onafhankelijkheid;
  • Een extra argument bij verkoop of verhuur van uw appartement;
  • 7 jaar garantie is tot 35 jaar verlengbaar!