Passieve brandwerende producten

Het gebruik van passieve brandwerende producten is puur gericht op de veiligheid van de gebruikers of bewoners van een gebouw. Zo zijn hoofddraagconstructies, plafonds, vloeren en wanden zo te bekleden of te coaten dat mensen meer tijd hebben om te vluchten als er brand uitbreekt. Dat geldt ook voor het brandwerend afdichten van sparingen zodat rook en vuur niet van een ruimte naar een andere kunnen doorslaan en overslaan.

 

Expertise en kennis

MediBrand B.V. heeft alle beschikbare expertise en kennis in huis wat betreft passieve brandwerende producten. Er komen steeds nieuwe producten die meerwaarde bieden. MediBrand B.V. volgt die ontwikkelingen op de voet.

Brandwerende producten moeten tegenwoordig ook voldoen aan Europese normeringen (EN). Er is een aantal brandlaboratoria geaccrediteerd om de brandtesten uit te voeren die nodig zijn om de Europese normeringen te verkrijgen.

De deskundigen bij MediBrand B.V. bestuderen die testrapporten uitgebreid. Op basis van die testrapporten hebben onze monteurs de deskundigheid en wetenschap welke producten zij in een bepaalde situatie het beste kunnen gebruiken en hoe zij die moeten toepassen.

 

Normen en regelgeving

MediBrand B.V. gebruikt producten volgens de nieuwste classificeringen: de EN- en de CE-markering. EN staat voor Europese Normeringen. CE geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte. CE staat hierbij voor Conformité Européenne, wat zoveel betekent als in overeenstemming met de Europese regelgeving.

 

Wat doet MediBrand

Aanbrengen brandtechnische voorzieningen

– Doorvoeringen (manchetten, steenwol, brandtechnische verf en pasta)

– Staalbekleding (plaat, mortel en coating)

– Betonbescherming

– Compartimentering (wanden, plafonds en dak- wandaansluiting)

 

 

Voor meer informatie kunt u ons altijd benaderen via mail of telefoon.

ik wil graag meer informatie over dit onderwerp.